PIX4D запустив нову програму для операторів дронів

August 30, 2023
PIX4D запустив нову програму для операторів дронів
   

Компанія PIX4D, постачальник програмного забезпечення, випустила новий додаток для створення місії дрона, що допоможе пілотам оптимізувати збирання даних під час польових робіт.

Абсолютно нова програма – PIX4Dcapture Pro супроводжується новим розширенням – Mission Planner, що дозволяє планувати польоти в Інтернеті з веб-браузера.

Основні можливості PIX4Dcapture Pro для успішних польотів:
Планування місій із урахуванням рельєфу. Використовуючи завантажені підложки чи моделі рельєфу з відкритих джерел, траєкторія дрона буде адаптована до необхідної висоти польоту, що забезпечить отримання релевантних даних. Результатом стане досягнення постійної GSD і уникнення прогалин у 2D- або 3D-моделюванні за польотів у гірській місцевості чи на ділянках зі складною конфігурацією.

Легке планування польотів за допомогою офлайн-карт. Планувати місії відтепер можна заздалегідь, використовуючи завантажені базові карти. Додаток також автоматично завантажить цифрову модель рельєфу (Digital Elevation Model – DEM), щоб увімкнути функцію визначення місцевості. 

PIX4Dcapture Pro підтримує роботу в режимі RTK для точних вимірювань. PIX4Dcapture Pro сумісний з найновішими моделями дронів, оснащеними RTK. Безпілотники з RTK пропонують високий рівень точності збору даних, що робить їх ідеальним інструментом для галузей, які потребують точних вимірювань, таких як геодезія та будівництво.

Pix4D Mission Planner: простий, розширений, надійний

Mission Planner – це новий інструмент, що доступний із програмою PIX4Dcloud. Він дозволяє планувати польоти безпілотників на комп’ютері. Потім ці місії можна завантажити на PIX4Dcapture Pro для використання на мобільному пристрої.

Легке планування польоту дрона. Завдяки зручному інтерфейсу цей інструмент пропонує різноманітні типи місій, зокрема, сіткові місії (Grid) для огляду великих територій, циліндричні місії (точка інтересу) для високих будівель і орбітальні місії для невеликих будівель. Це гарантує пілотам доступ до необхідних інструментів для успішного виконання будь-якої місії.

Зменшення часу на планування за допомогою функції Mission Split. З інструментом Mission Planner можна легко імпортувати файли .kml і .csv, завантажених із загальнодоступних джерел геопросторових даних. Після завантаження функція Mission Split автоматично розраховує кількість місій, необхідних для покриття території, і створює їх для пілота за лічені секунди. 

Це значно скорочує час планування та допомагає оптимізувати загальний процес польоту. Крім того, якщо ви працюєте над проектами технічного обслуговування, то плани можна легко зберегти та повторити за допомогою функції «Дублікат» інструменту.

Максимальна ефективність і масштабованість. За допомогою Mission Planner проекти можна планувати в офісі та централізовано, а відтак, є змога приймати основні рішення до виконання польотів. 

Завдяки новому додатку PIX4Dcapture Pro та інструменту Mission Planner пілоти безпілотних літальних апаратів тепер можуть зосередитися на створенні планів місій для ефективної оптимізації збору даних.

Наразі ви можете завантажити додаток за посиланням і протестувати його безкоштовну бета-версію: https://www.pix4d.com/product/pix4dcapture/

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим імпортером та дистриб’ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інші.

У структурі групи компаній функціонують власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкритий центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються на більш ніж 4 млн гектарів посівних площ України. Лише за результатами агросезону 2021 дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн га.

DroneUA входить до трійки найбільш інноваційних бізнесів в сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та до двадцятки найбільш інноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, які презентує на ринку України, та веде активну діяльність в сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також в сферах енергетики, геодезії і топографії.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами