DroneUA приєдналися до АПІТУ

October 03, 2023
DroneUA приєдналися до АПІТУ
   

Українська компанія-інтегратор безпілотних технологій DroneUA вступила до АПІТУ, щоб захищати інтереси компаній-експортерів.

Основна діяльність АПІТУ зараз формується на основі інтересів імпортерів, і пропозиції реформацій ведеться переважно у цій сфері. Компанія DroneUA стала учасником асоціації, щоб використати можливість допомогти як власному бізнесу, так і сприяти іншим підприємствам України у питанні реалізації вітчизняної продукції за кордоном.

Мета DroneUA як учасника організації:

В Україні, крім проблем імпорту продукції, існує й величезні труднощі експорту. Гостро постає питання подвійної сертифікації товарів, що підштовхує українських виробників збирати обладнання за кордоном, коли вся додаткова вартість могла б формуватися всередині країни.

Основною метою публічної діяльності DroneUA є спрощення процедури експорту безпілотних та інноваційних технологій.

Завдання DroneUA

Перед компанією стоїть завдання побудови діалогу про суттєві зміни у процедурі експорту вітчизняних інноваційних технологій із представниками влади — Міністерством економічного розвитку та торгівлі України та кабінетом Віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Після гучної ініціативи “22 євро” та негативної реакції користувачів соцмереж, АПІТУ сприймається як спільнота великих монополістів, які переслідують власні інтереси, а не інтереси кінцевого споживача. Але це не повинно ставати нормою та заважати іншим українським інноваційним компаніям змінювати уявлення про бізнес в Україні, позбутися пострадянських методик та розвивати країну”, — уточнює Яковенко Валерій, співзасновник компанії DroneUA.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами