DroneUA на зустрічі з Держгеокадастром

October 03, 2023
DroneUA на зустрічі з Держгеокадастром
   

16 червня у Вінниці DroneUA провели презентацію безпілотного обладнання, яке компанія використовує у наданні послуг для геодезії. Фахівці DroneUA виступили перед представниками державних підприємств з усієї України, які входять до сфери Держгеокадастру, та познайомили з особливостями інноваційних рішень та інструментів для побудови ортофотопланів та цифрових моделей рельєфу.

Зустріч пройшла за підтримки Держгеокадастру України, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Головного інституту землеустрою “Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”.

Одним із основних напрямків DroneUA є оперативна картографія, що й стало предметом презентації на зустрічі.

У рамках геодезичного напряму компанія надає такі послуги:

Створення ортофотопланів

Фахівці DroneUA мають досвід фотограмметричної обробки зображень для побудови якісних ортофотопланів. При виконанні цього виду робіт дотримуються вимог до точності, результат подається в системі координат, яка необхідна замовнику.

Створення цифрових моделей рельєфу (ЦМР)

Використовуючи зібрану інформацію з безпілотника, можна отримати також 3-мірну інформацію про об'єкт, побудувати ЦМР, що є обов'язковим при проведенні територіального планування.

Цифрові моделі місцевості та 3D моделі об'єктів

За допомогою спеціального програмного забезпечення та інформації з дрона можна детально відтворити візуалізацію об'єкта — побудувати 3D модель, що стане в нагоді у виконанні обмірних та проектувальних робіт.

Створення топографічних планів

Drone.UA співпрацює із сертифікованими фахівцями на території всієї України, та виконує повний комплекс послуг зі створення топографічних планів масштабів 1:500, 1:2000, 1:5000 «під ключ». Ми маємо досвід виконання таких робіт у різних програмних продуктах (AutoCAD (dwg), Digitals (dmf), ArcGis (mxd, shp))

Збір даних для інвентаризації земель

Команда DroneUA виконує збір даних для інвентаризації, які включають підготовчі, топографо-геодезичні та камеральні роботи. Важливим фактором при виконанні цього виду робіт є можливість документування інформації про об'єкти нерухомості та можливість у будь-який момент перевірити вихідні дані.

Інстументи DroneUA

Основними інструментами у роботі з напрямом побудови ортофотопланів та надання послуг з геодезії є дрони літакового типу: PD 1900, який є розробкою DroneUA і широко застосовується на території України вже понад 3 роки.

На невеликих територіях доцільно застосування мультироторних платформ: Phantom 4 Pro, Inspire 2 із камерою Zenmuse X5s, Matrice 600 із камерою Sony Alpha 7R. Вибір того чи іншого виду обладнання залежить від розв'язуваних завдань. Для фотограмметричної обробки даних фахівцями компанії використовуються професійний програмний продукт Pix4D Pro, який дозволяє оперативно обробити дані з безпілотника, виконувати контроль якості робіт, що виконуються, а також ручного редагування на всіх ключових етапах.

DroneUA були раді зустрітися з представниками підприємств у Вінниці та продемонструвати можливості сучасних безпілотних технологій.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами