DroneUA представив українські дрони та робототехніку в Американському гелікоптерному освітньому центрі у США

June 24, 2024
DroneUA представив українські дрони та робототехніку в Американському гелікоптерному освітньому центрі у США
   

Україна займає провідні позиції у світі з інтеграції безпілотних технологій у різноманітних галузях: від агровиробництв до логістики та енергетики, демонструючи високий рівень експертизи та інновацій. Вітчизняні компанії, дослідницькі інститути та стартапи не лише впроваджують передові рішення на внутрішньому ринку, але й активно виходять на міжнародну арену, завойовуючи визнання у провідних галузях. Завдяки значним досягненням у розробці дронів, робототехніки та автоматизованих систем, українські фахівці створюють нові стандарти якості та ефективності. Будучи лідером ринку з впровадження безпілотних технологій у стратегічно важливі галузі в Україні, DroneUA взяв участь в освітньому фестивалі FamilyFest, який відбувся 22 червня 2024 року на майданчику Американського гелікоптерного музею та освітнього центру в Пенсильванії, США, де представила український досвід та найновіші досягнення у сфері безпілотних технологій. Посвітницько-розважальна подія стала важливим кроком для демонстрації експертизи компанії в галузі безпілотних технологій, її розвитку як українському та міжнародному ринках, а також сприяла побудові взаємозв'язків між Україною та США.

“Сьогоднішній захід став цінною подією з демонстрації новітніх технологій як для працівників авіаційних галузей, котрі були присутні разом із сім'ями, так і для молодшого покоління, яке лише зараз обирає свій шлях у майбутнє. Інженери та інженерна освіта, робототехніка і можливості впровадження нових професій, які дозволяють заощаджувати робочі ресурси, збільшувати ефективність та оптимізувати процеси зі меншими людськими й часовими затратами — це основа стійкого майбутнього країн. Захід підкреслив, що все, що відбувається навколо - спрямоване на підвищення ефективності виробництва та роботи цілих галузей індустрії. STEM став важливим напрямком навчання для кожної країни. Особливо велика увага цьому напрямку навчання приділяється саме у США. Інженерія як напрямок розвитку є одним з найкритичніших, коли мова йде про професії майбутнього”, - зазначив Валерій Яковенко, СЕО та керуючий партнер DroneUA.

   

За останні 2,5 роки Україна продемонструвала фактично неможливе, створивши власну індустрію виготовлення робототехнічних засобів, пристроїв та цілої екосистеми сучасної робототехніки буквально з нуля. Попри традиційно високий рівень українських інженерів і освіти, саме практичні підходи дозволили створити готові продукти й поширити їх у мільйонних тиражах.

“Кількість запитів щодо можливості релокації або трансферу цього досвіду, який вже працює на захист України не тільки на внутрішній ринок, але й на Європейський - зашкалює. Це допоможе зменшити залежність від імпортованої компонентної бази, а також створить нові можливості для співпраці у сфері побудови виробничих ланцюжків, тестування та адаптації технологій, які вже поширюються світом і з'явилися вперше саме в Україні”, - наголосив Валерій Яковенко.

Продуктові лінійки, представлені на цій виставці, охоплювали два основні напрямки. Перший — дистрибуція та інтеграція високотехнологічних рішень, які роблять різні галузі ефективнішими, включаючи дистрибуцію українських продуктів. Другий, надзвичайно важливий напрямок — побудова виробничих ланцюжків і пошук можливостей локалізації компонентної бази, щоб інші представники індустрії могли використовувати локальні, вироблені в США компоненти, створені за українськими дизайнами. Обидва напрямки мали сьогодні успіх.

 

“Участь у подібних заходах є елементом технологічної дипломатії. Коли інженери та підприємці стають промоутерами України на глобальній арені, вони демонструють усьому світу, що Україна — це не лише ринок, який переживає важкі часи та долає перешкоди, але й країна з великими можливостями в опануванні новітніх технологій. Швидкість адаптації українських інженерів, підприємців і держави в цілому є прикладом для всього світу. Долаючи шлях за лічені місяці, який інші країни проходять за десятки років, Україна демонструє унікальні можливості для розширення власних потужностей і формування партнерських зв'язків. Партнерські зв'язки надзвичайно важливі, адже, попри якісний людський потенціал і креативність у створенні нових продуктів, Україна потребує фінансової підтримки та доступу до певних технологічних рішень, які знаходяться у партнерів. Це взаємний обмін досвідом, технологіями та рішеннями”, - підсумував СЕО та керуючий партнер DroneUA.

Сьогоднішня подія відбувалася на майданчику музею, який також є освітнім центром. Освітні заклади є одними з основних і найважливіших стейкхолдерів у розвитку бізнесу на території США. Левова частка різноманітних ініціатив створюються завдяки співпраці з академічними закладами та освітніми ініціативами. Більшість новацій, які з'являються і поширюються економікою США, виникають завдяки співпраці з академічною спільнотою.

   

Співпраця між Україною та США, що використовує базу освітніх програм та локацій, дозволить швидше поширювати інновації, сприятиме формуванню якісніших зв'язків і допоможе знаходити найважливіших партнерів через освітні ініціативи. Адаптація новітніх технологій починається з навчання, а освіта - з освітнього закладу та студентства.

Цієї осені DroneUA планує проведення кількох навчальних програм, зокрема щодо використання робототехніки в сільському господарстві та використання різноманітних дронів і екосистем безпілотних пристроїв. Таким чином вдасться наочно продемонструвати справжню цінність професії інженера, що кожен може обрати цей напрямок незалежно від віку, статі чи попереднього досвіду.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами