DroneUA взяли участь у навчанні операторів прикордонної служби України

September 13, 2023
DroneUA взяли участь у навчанні операторів прикордонної служби України
   

DroneUA взяли участь у навчанні операторів дронів для Державної прикордонної служби України. Підготовка включала виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону в денний і нічний час доби.

DroneUA взяли участь у 10-денному курсі підготовки офіцерів оперативно-розшукових підрозділів Чопського, Мукачівського, Чернівецького, Ізмаїльського прикордонних загонів та Одеського загону морської охорони на базі Центру з підготовки застосування й експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу ім. генерал-майора Ігоря Момота.

Підготовка включала виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону в денний і нічний час доби. За підсумками навчання прикордонники отримали допуск до самостійної експлуатації безпілотних літальних апаратів DJI Mavic Enterprise різних модифікацій.

Варто відзначити, що партію квадрокоптерів Державна прикордонна служба України отримала в рамках двосторонньої співпраці між Адміністрацією Держприкордонслужби й Посольством Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні за підтримки DroneUA.

У ході підготовки фахівці DroneUA поділилися навичками й знаннями про можливості й тактико-технічні характеристики безпілотних літальних апаратів. Також велику увагу приділяли вивченню змісту керівних документів з організації та виконання польотів державної авіації, вимоги аеронавігаційного, метеорологічного й орнітологічного забезпечення польотів.

Під час практичних занять персонал набув навичок з керування безпілотними літальними апаратами, виконуючи завдання з пошуку, розпізнавання, супроводу об’єктів у ході повітряної розвідки.

За підсумками навчання військовослужбовці продемонстрували достатній рівень знань, умінь та готовність до виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону.

Більше інформації про дрони Mavic 2 Enterprise

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами