Гіперспектральні сенсори від Drone.UA

October 03, 2023
Гіперспектральні сенсори від Drone.UA
   

Асортимент обладнання Drone.UA поповнився лінійкою гіперспектральних сенсорів HSS (Hyper Spectral Sensors) для літакових та мультироторних безпілотних платформ.

Гіперспектральний сенсор, на відміну від сенсорів візуального спектру, або NIR модифікованих сенсорів, має ширший діапазон чутливості, як у візуальному спектрі, так і спектральних діапазонах, невидимий людському оку. Система сенсорів має можливість отримувати дані в діапазоні від 350 до 800 нм, у вигляді 450 незалежних каналів з окремою фіксацією чутливості по кожній довжині хвилі.

Використання цього обладнання підвищує точність та розширює можливості дистанційного зондування землі при використанні дронів, з можливістю фіксації детальних спектральних показників різних культур та патологічних станів.

«Кожен набір спектральних показників є своєрідним підписом» окремих фізіологічних станів рослин, або фізико-хімічних властивостей ґрунту. Це дозволяє замінити багато наземних аналізів одним прольотом дрону та сервісні можливості Drone.UA переходять на новий рівень у процесах точного землеробства.» — зазначає Яковенко Валерій, співзасновник Drone.UA

Нова серія обладнання є модульними системами та встановлюється в літакові платформи PD1900, а також доступні для використання на всіх популярних безпілотних системах.

Drone.UA розпочинає проект зі створення бібліотеки спектрів різних культур за різними зростовими показниками та умовами вирощування, дистанційним визначенням типів ґрунту. Так, використання сенсорів серії HSS-450 надає можливість дистанційно аналізувати тип ґрунту, патології розвитку рослин, а також потребу в мікро та макро елементах.

Устаткування доступне для всіх нових і існуючих в експлуатації платформ.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами