Зелені зони: Drone.UA разом з екологами досліджують Київ

October 03, 2023
Зелені зони: Drone.UA разом з екологами досліджують Київ
   

Компанія Drone.UA разом із Українським екологічним клубом «Зелена хвиля» провела теплове дослідження районів столиці в рамках українського проекту «Управління зеленими зонами як елемент адаптації до змін клімату у містах» та міжнародного проекту «Climate Forum East». Проект було здійснено за участю ЦАКІЗ.

Найбільш актуальною екологічною проблемою за останні 50 років є глобальне потепління. На думку суспільства, Київ уже давно не є найзеленішим містом Європи.

Наслідки потепління більш гостро відчуватимуться у великих містах через обмежену вентиляцію повітря, збільшення площ теплопоглинаючих конструкцій (будинки, асфальтове покриття), а також зменшення площ зелених насаджень. Це створює небезпеку для здоров'я та життя мешканців міст. Аномальні температури є причиною навантаження на серцево-судинну систему, дихальні шляхи та сприяють розвитку інфекцій.

У рамках проекту робоча група досліджувала охолодний ефект та функціонування основних видів дерев міста Києва у спекотний період літа 2016 року.

Дослідна робота включає:

  • Вивчення фізіологічної активності паркових видів дерев за стресових погодних умов
  • Визначення фактичних рівнів озеленення житлових районів міста Києва шляхом аналізу супутникових знімків
  • Вивчення впливу зелених зон різних типів, густоти посадки та площі на мікроклімат місцевості шляхом зйомки тепловізором з безпілотного літального апарату (БПЛА)

Фахівці Drone.UA провели дослідні польоти у різних районах Києва, для визначення розподілу температур навколо окремих об'єктів, таких як будинки, окремі дерева, бульвари, сквери чи клумби. Зйомка була проведена Звязатися з нами

Детальніше про проект можна прочитати на сторінці еко-клубу або у онлайн версії публікації результатів.

Максим Козлов
kozlov@drone.ua
+38(068)7453716
facebook.com/maksym.kozlov< /p>

Тетяна Кондратенко
kondratenko@drone.ua
+38(050)2102538
facebook.com/tetianakond

>

Олександр Басовський
basovskyi@drone.ua
+38(067)5018468
facebook.com/alexandr.basovsky< /p>

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами