Інспекція в Одеському порту за допомогою підводного дрона Chasing M2

September 11, 2023
Інспекція в Одеському порту за допомогою підводного дрона Chasing M2
   

Спектр використання підводних дронів неймовірно великий. Таке обладнання здатне проводити моніторинг підводних комунікацій і берегових ліній, аналізувати стан підводних частин суден і проводити інспекції прибережних споруд, сканувати дно на наявність каменів та інших перешкод, перевіряти причали, пірси, дамби, греблі. Також дрони використовуються для підводного картування, забору проб для подальшого аналізу і спостережень за поведінкою морських мешканців.

Використання дронів для проведення інспекцій — дієвий спосіб не тільки значно підвищити ефективність виробництва, але й забезпечити безпеку співробітників, оскільки виключає необхідність для персоналу працювати в небезпечних зонах.

Підводний дрон Chasing M2 є одним з найефективніших для подібних цілей. Дрон оснащений вісьмома двигунами, стабілізованою цифровий 4K камерою, світлодіодними лампами потужністю 4000 люменів і здатний занурюватися на глибину до 100 метрів.

Ми в DroneUA вирішили перевірити його ефективність на практиці та провели демонстрацію можливостей дрона для Адміністрації портів України в Одеському морському порту.

В ході демонстрації обстежили такі елементи судна як перо стерна, гребний гвинт і сам корпус. Також була досліджена підводна частина споруд пірсу.

За результатами досліджень ми виявили, що видимість в морській воді значно вище, ніж у річковій. Проблем у конструкціях судна і пірсу помічено не було.

Під час роботи Chasing M2 показав чудову керованість, чудову якість зйомки та стабілізацію зображення, безперебійну трансляцію, а також підтвердив заявлені розробниками технічні характеристики.

Більше про Chasing M2 Магазин рішень від DroneUA
   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами