Міжнародний День Дронов в Україні

October 03, 2023
Міжнародний День Дронов в Україні
   

Більше сорока тисяч людей по всьому світу взяли участь у першому в історії Міжнародному Дні Дронов.

Київ був обраний для представлення України 22.03.2015 на першому щорічному Міжнародному Дні Дронов. У заході було відзначено учасників з усіх кінців країни від Одеси до Закарпаття, від хобістів до провідних київських розробників безпілотних систем, що працюють на сході. Захід відвідав понад 100 осіб, а більша половина відвідувачів вперше змогла отримати досвід управління безпілотником.

Це була одна з понад 150 подібних подій по всьому світу, які протягом кількох тижнів проходили в різних куточках нашої планети. Основна мета – повідомити, що безпілотні технології є в першу чергу мирними інструментами і можуть бути застосовані корисним чином у різних сферах. Наше основне повідомлення: «Drones Are good!».

Дрони – це не засіб для завдання шкоди людям, або шпигунства. Навпаки, вони використовуються у пошуково-рятувальних роботах, правоохоронній сфері, при пожежогасіннях, для екологічного моніторингу та контролю, у сільському господарстві тощо. І це далеко не повний список мирного застосування дронів, оскільки сфери та способи застосування збільшуються з кожним днем. Міжнародний День Дронов в Україні став прямим доказом того, що безпілотники можуть не тільки успішно застосовуватись у цивільних сферах, а й того, що ця технологія є комфортною та доступною кожному бажаючому.

Протягом 2014 року в Україні безпілотні технології активно застосовувалися у військових конфліктах та силових операціях, але це не завадило розвинутися ринку безпілотних апаратів у таких сферах як сільське господарство, видобувна промисловість, кінематографія та ін.

В Україні організаторами заходу виступили Drone.UA, провайдер безпілотних рішень та послуг, та Flytechnology, офіційний дилер компанії DJI в Україні.

«Ми раді, що нам вдалося приєднатися до подібної глобальної ініціативи. Зараз критично важливою є можливість показати потенціал платформ у мирному небі нашої країни.» — зазначив Яковенко Валерій, керівник української команди Міжнародного Дня Дронов та співзасновник Drone.UA.

Директор з маркетингу та зв'язків з громадськістю FlyTechnology, Селецький Денис, дав свою оцінку заходу, що минув: «Ми вкрай зацікавлені у проведенні подібних заходів. Особливо якщо нас підтримує такий гігант як DJI. Я вважаю, що ми повністю впоралися з поставленими нами цілями і Drone Day пройшов дійсно успішно. Подивитися лише на кількості коптерів у небі. Такого в Україні ще не було, це точно. Найближчим часом будуть ще більш масштабні заходи для популяризації дронів в Україні. Відкриття цього сезону запам'ятаються всім, це ми гарантуємо вам!»

Міжнародний День Дронов був заснований Сарою та Девідом Оніл зі знаменитого “That Drone Show».»Мільйони людей у всьому світі тепер розуміють, що дрони можуть використовуватися з хорошими намірами — від порятунку життів у пошуково-рятувальних операціях, до контролю сільськогосподарських культур, не кажучи вже про те, що це спосіб отримувати незабутні кадри н недосяжних раніше ракурсів.  . Drones Are Good! » — відзначає Сара Оніл.

Ключові моменти:

  • Основне завдання International Drone Day – показати дрони та їх можливості з мирного боку
  • 150 команд взяли участь у 50 країнах
  • Абсолютно всі заходи були відкритими та доступними для відвідувачів та преси
  • Міжнародний День Дронов був заснований Сарою та Девідом Оніл у Сполучених Штатах Америки

www.internationaldroneday.com

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами