Об'єднання ринку AgTech, створення підкомітету з Agro IT СУП

September 28, 2023
Об'єднання ринку AgTech, створення підкомітету з Agro IT СУП
   

Запрошуємо вас приєднатися до підкомітету аграрних технологій Комітету з питань агропродовольчого бізнесу СУП!

З початку листопада, з ініціативи учасника СУП, співзасновника компанії DroneUA Валерія Яковенка створено підкомітет з Agro IT СУП. Його мета — колаборація розробників українського ринку агротехнологій, обмін інформацією між ІТ та агросектором, а також впровадження інтегрованих технологічних рішень в агрокомпаніях.

«Ідея створення підкомітету з AgroIT полягає в тому, щоб об'єднати учасників ринку та створити середовище для активної взаємодії та підтримки між різними командами. Технологічні компанії хоч і ефективні окремо, разом викликають ефект синергії. На мою думку, СУП є майданчиком, де вже зараз зустрілися найкращі представники як агровиробництва, так і ІТ-галузі », — каже голова підкомітету Валерій Яковенко.

Основними технологічними напрямками діяльності підкомітету стануть:

  • питання, пов'язані з управлінням земельним банком агропідприємств, що особливо актуально напередодні відкриття ринку землі;
  • технології контролю агровиробництва та способи підвищення ефективності сільськогосподарських операцій;
  • IT-рішення, спрямовані на переробку сільськогосподарської продукції;
  • збільшення відсотка додаткової вартості експортної продукції на території України.

До підкомітету можуть приєднатися всі дійсні члени Спілки українських підприємців, ласкаво просимо!

Долучитися до підкомітету: https://bit.ly/2QNvSKt

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами