Відкриття «Академії Інновацій XAG»: інтеграція досвіду бізнесу у процес підготовки майбутніх агроспеціалістів

September 08, 2023
Відкриття «Академії Інновацій XAG»: інтеграція досвіду бізнесу у процес підготовки майбутніх агроспеціалістів
   

Партнерство бізнесу та навчальних закладів дозволяє уже сьогодні закладати майбутнє для ефективного українського сільського господарства, що буде передовим на світовому ринку. Команда DroneUA спільно з міжнародним виробником сільськогосподарської робототехніки бренду XAG запустили новий освітньо-практичний проєкт на базі провідного агроуніверситету НУБіП України. 9 серпня відбулось відкриття «Академії Інновацій XAG» – сучасної лабораторії безпілотних рішень, що створена з метою забезпечення практичної бази підготовки дипломованих фахівців.

Необхідність у проєкті підготовки висококваліфікованих спеціалістів прецизійного землеробства зумовлена високим попитом ринку на фахівців, які вміють працювати з передовими рішення в робототехніці для агробізнесу. Лідер ринку XAG, маючи стратегію розвитку сталого сільського господарства на 100 років вперед, бачить в українському ринку величезний потенціал. І робота з українськими ВНЗ та підготовка спеціалістів – це один із важливих фундаментів для його реалізації. Адже XAG – це більше ніж дрони-обприскувачі, це екосистема інноваційних роботизованих та цифрових рішень і вони потребують посиленого вивчення.

“Академія Інноваційних рішень” – це сучасна лабораторія агробіологічного факультету, яка комплектується дронами-обприскувачами та супутніми інноваційними рішеннями бренду XAG з метою забезпечення практичної бази підготовки дипломованих фахівців. Лабораторію було реалізовано при Кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім О. І. Душечкіна.

У високотехнологічному просторі студенти можуть:

  • проводити практичні навчання з використанням дронів-обприскувачів, систем автопілотування та іншої робототехніки в агро;
  • спілкуватися з практиками та експертами ринку, отримуючи максимально робочі поради та досвід, з яким будуть готові працювати на підприємствах ще в процесі навчання;
  • занурюватися в передові практики та технологічні рішення від XAG, тим сами стаючи затребуваними спеціалістами на міжнародному ринку.

“Високий рівень попиту на спеціалістів з робототехніки та технологій точного землеробства спостерігається на ринку вже сьогодні. Це спонукає поглиблювати співпрацю бізнесу та ВНЗ, щоб збільшувати кількість спільних проєктів. Минулого року ми DroneUA та НУБіП України підписали Меморандум про співпрацю та запустили спільну навчальну програму “Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві”. Зараз ми готові виходити новий рівень і такі напрацювання, як «Академія Інновацій XAG» – це тільки початок», – Февзі Аметов, співзасновник DroneUA.

Україна вже випереджає Європу за інтенсивністю використання дронів в агро. Для того, щоб тримати темп впровадження інновацій, необхідно забезпечувати ринок кваліфікованими спеціалістами, справжніми професіоналами прецизійного агровиробництва. І ці перспективи – це майбутнє сільського господарства України, як найінноваційнішого у світі.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами