Результати моніторингу повітряного простору під час підготовки параду на честь Дня Незалежності України

September 11, 2023
Результати моніторингу повітряного простору під час підготовки параду на честь Дня Незалежності України
   

24 серпня на честь тридцятиріччя незалежності України в Києві пройшов один із наймасштабніших військових парадів, під час підготовки до якого використання повітряного простору дронами було обмежено над усім містом. Інформацію про це розмістили на карті заборонених і обмежених зон для польотів на сайті Державіаслужби. Проте з 10 по 24 серпня включно над Києвом було зафіксовано 1752 польоти дронів, виконаних 496 операторами.

DroneUA зібрав дані про польоти за допомогою станції відстеження дронів Aeroscope, встановленої для забезпечення безпеки хеліпорту Kyiv Challenge.

Польоти безпілотників виконувалися на висотах до 1486 метрів:

  • 1441 виліт зафіксований на висотах понад 50 метрів
  • 728 вильотів зафіксовано на висотах понад 120 метрів
  • 164 вильоти зафіксовані на висотах понад 300 метрів.

Польоти на висотах понад 300 метрів виконали 60 операторів дронів або 12.09% від усіх операторів, які здійснювали польоти в цей період.

Найпопулярнішою моделлю дрона, що виконував польоти над Києвом в цей час, є Mavic Mini 2 масою 249 грамів. Він був зафіксований 702 рази.

Деякі вильоти були узгоджені з державними структурами — але більша частина ні.

Примітно, що в день проведення параду було зафіксовано 204 вильоти дронів, що більше середнього показника (125 вильотів в день) в зазначений період обмежень, попри неодноразові попередження і роботу спецслужб.

У липні за аналогічний період з 10 по 24 число було зафіксовано 2040 вильотів, що на 16% більше кількості вильотів під час підготовки до параду (1752).

DroneUA закликає, щоб ринок дронів не опинився зарегульованим, необхідно дотримуватися українського законодавства та з повагою ставитися до інших учасників повітряного простору.

Більше про Aeroscope Магазин рішень від DroneUA
   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами