+1 супутник на орбіті — вища ефективність в агромоніторингу

October 03, 2023
+1 супутник на орбіті — вища ефективність в агромоніторингу
   

Сьогодні вночі о 2:49 CET Європейська програма Copernicus запустила супутник Sentinel-2B на орбіту. Запуск пройшов у Куру, Французька Гвіана. Sentinel-2B став п'ятим супутником Європейської програми моніторингу довкілля.

Місія Sentinel-2

Sentinel-2 забезпечує сканування оптичного зображення з висоти 786 кілометрів у 13 спектральних діапазонах з роздільною здатністю 10, 20 або 60 метрів та шириною 290 км.

Тепер на орбіті буде 2 супутники. З орбітрацією кожні 100 хвилин вони покриють площу планети за 5 днів. дані будуть оновлюватися вдвічі частіше.

Супутникові дані в комбінації з дронами

DroneUA працює з Європейською програмою Copernicus вже понад 2 роки і зараз отримує можливість збільшити частоту надання даних клієнтам у 2 рази, за рахунок відкритих даних супутникового моніторингу.

Використання даних супутників у комбінації з безпілотним моніторингом від DroneUA дозволяє не тільки отримати якісний сервіс для підприємств будь-якого розміру, а й, у разі особливо великих об'єктів, формувати пріоритезацію виконуваних робіт у сфері точного землеробства та отримувати максимальний ефект навіть від мінімальних інвестицій у інноваційні технології.

Можливість аналізувати дані на рівні областей або навіть країни, комбінуючи дрони та супутникові дані, відкриває нові горизонти для контролю посівних кампаній, контролю сівозміни та прогнозу врожайності.

У лютому 2016 року DroneUA спільно з Центром Аерокосмічних досліджень представили Україну на щорічному з'їзді учасників міжнародного наукового проекту OPTIMISE у Дубровнику, Ховартія. Де ми надали доказ відповідності технологічних рішень та пряму залежність результатів безпілотного та супутникового моніторингу. (Прочитати про це новина).

Пряма трансляція запуску Sentinel-2B

 
   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами