Україна отримала відзнаку на спеціалізованому заході XAG Global Partner Conference

September 08, 2023
Україна отримала відзнаку на спеціалізованому заході XAG Global Partner Conference
   

Наприкінці минулого тижня компанія DroneUA, як ексклюзивний дистриб’ютор XAG в Україні, стала учасником XAG Global Partner Conference. Захід відбулася 28 жовтня в столиці Болгарії м. Софія та об’єднав на одному майданчику всіх європейських партнерів світового виробника безпілотних технологій в агро, бренду XAG. У рамках програми відбулося обговорення поточних результатів, спільного бачення розвитку ринку та ключових технологічних напрямків, в яких XAG активно впроваджує нові розробки. Під час заходу найдинамічніші країни європейського ринку були нагороджені почесними відзнаками XAG. Серед них – і Україна.

Попри складний аграрний сезон, темпи впровадження технологій дронів-обприскувачів та іншої робототехніки XAG в Україні демонструють досить високі показники, задаючи тренди на світовому рівні. Міжнародна спільнота вкотре підтверджує внесок та вагомість українського агробізнесу в інтенсивності впровадження інновацій.

«Ми задаємо тренди і навіть у найважчі часи з величезним відривом йдемо попереду. Україна – найбільший та найважливіший ринок Європи, і ми показуємо на власному прикладі шалену динаміку AgTech у 2022. Однозначно це спільний результат, який ми досягли завдяки професійному партнерству, кожному із дилерів та особливо, хочу зазначити – відкритості до нових технологій наших агровиробників. Далі – глибина проникнення робототехніки в сільське господарство тільки збільшуватиметься. І ще одним стимулом цього стає підтримка Міністерства аграрної політики та продовольства України, яке забезпечило напрацювання офіційних механізмів на польоти дронами-обприскувачами цього року», – коментує Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA.

Варто зазначити, що використання безпілотних технологій в агро набирає обертів по всій Європі. Серед команд, які також були відмічені почесними нагородами, представники Великої Британії та Болгарії.

Під час виступу Валерія Яковенка, учасники особливу увагу приділили досвіду України, запуску сервісу FarmFleet та показникам ефективності. За прогнозованими підрахунками додатковий економічний ефект від використання дронів-обприскувачів лише на прикладі площі зернових та олійних культур (близько 17 млн. га в 2021 році) становитиме 65, 5 млрд. дол.

Ще одне питанням, яке зібрало жваву дискусію, стосувалося подальших можливостей роботи з агрохімічними компаніями та стимулювання R&D проєктів для розробки пестицидів, акредитованих до технології ультрамалооб’ємного внесення.

Команда DroneUA дякує партнерам за плідну співпрацю та продовжує робити свій внесок в забезпечення світової продовольчої безпеки.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами