Україна очолює ринок портативної енергетики в Європі — ключові інсайти EcoFlow Energy Day 2024

October 21, 2024
Україна очолює ринок портативної енергетики в Європі — ключові інсайти EcoFlow Energy Day 2024
   

Компанія Robotics Distribution, що входить до ТОП-10 ІТ-дистриб'юторів в Україні та у склад групи компаній DroneUA, в якості ексклюзивного дистриб'ютора бренду EcoFlow, провела ІІІ Енергетичний форум-презентацію - “EcoFlow Energy DAY 2024. Лідер енергонезалежності України”, що відбувся 16 жовтня в рамках Міжнародної виставки ECOENERGY EXPO 2024 у Києві.

Уже три роки поспіль бренд EcoFlow очолює ринок енергонезалежних технологій в Україні, створюючи простір можливостей для енергонезалежності українських сімей, бізнесу, підприємств стратегічного значення та критично важливих секторів економіки всупереч поточним викликам. Відтак трансформація українського енергоринку з акцентом на енергетичну безпеку українців — стала центральною темою експертних дискусій на події.

Відтак, EcoFlow Energy DAY 2024 став наймасштабнішою енергетичною подією року, яка поєднала у собі фахові обговорення, що стосувалися пошуків рішень у подоланні енергетичних викликів, презентації світових новинок EcoFlow, а також відзначення компаній-партнерів за якісну та плідну співпрацю й активну участь в інтеграції рішень бренду у вітчизняну енергетичну сферу та побут користувачів. У синергії експерти досліджували стратегії посилення української енергосистеми та способи їх втілення в поточних енергетичних умовах.

 

Розпочався захід виступом бренд-менеджера EcoFlow Ukraine Cергія Сіліна, який акцентував на першості України у реалізації підходів з енергонезалежності: 

“За минулий 2023 рік темпи зростання бренду EcoFlow у світі становили +450%. Попри те, що бренд EcoFlow присутній у понад 100 країнах світу, Україна стала лідером за темпами розвитку ринку портативної енергетики у Європі. Це свідчить про свідомий підхід українців до власної енергетичної автономності”.

 

Панельну дискусію відкрив Станіслав Ігнатьєв, голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики України, котрий розповів про поточний стан української енергосистеми: 

“Наразі Україна переживає низку серйозних викликів. На сьогодні країна втратила 42% електрогенерації - це безповоротні втрати на найближчі 10 років. Теплова генерація взагалі не буде відновлюватися через брак коштів, що вдвічі перевищує річний бюджет України до 22.02.2022 року. Відтак, з приходом зими сонячні електростанції зможуть генерувати всього 20% від своїх можливостей, тому особливо важливо подбати про резервне живлення у власних домівках. Дефіцит електроенергії зимою 2024-2025 року складе до 2,5 ГВт енергії - це суттєвий показник”

 

Підхопивши тематику, своїм досвідом формування ринку резервного живлення в Україні поділився керівник напрямку альтернативних джерел енергії компанії Storgom Олексій Пархоменко:

Протягом 3 років серед українців формувалося розуміння доцільності застосування енергонезалежних рішень та їхньої інтеграції в повсякденне життя. Якщо у 2021 році ми продавали всього 1 зарядну станцію/тиждень, то у 2023 році цей показник сягнув сотень станцій/місяць. Користувачі зрозуміли, що зарядна станція це не просто павербанк, а готове рішення, яке забезпечує енергетичну самодостатність будь-де та будь-коли. Ставши на шлях енергонезалежності, кожен з нас може допомогти не тільки собі, але й країні, заощаджуючи на споживанні електроенергії від централізованої електромережі”.

 

Участь в обговореннях взяла й українська співачка, композиторка та авторка пісень, а також амбасадорка EcoFlow в Україні Світлана Тарабарова,  розповіла про особистий досвід використання рішень EcoFlow у власній домівці:

“Наш дім - це справжня енергонезалежна фортеця, що стало можливим з рішеннями EcoFlow. Цьогоріч, завдяки EcoFlow Power Kit та сонячним панелям з 5 травня по 2 жовтня наша родина взагалі не використовувала централізовану електроенергію. Наш будинок та електромобіль живила виключно сонячна енергія. Рішення бренду дозволяють взагалі не відчувати перебоїв в енергопостачанні, гарантуючи нашій сім’ї повний енергетичний комфорт та незалежність. Навіть зараз, коли світловий день значно коротший, ми заряджаємо наш Power Kit по зменшеному нічному тарифу від мережі, а вдень використовуємо цю енергію для власних потреб, що додатково дозволяє заощаджувати”.

 

Оцінюючи долю ринку портативної енергетики, понад 50% від загального показника займає бренд EcoFlow у найбільших торгових мережах. Відтак Сергій Маленький, керівник департаменту продажів Robotics Distribution (ГК DroneUA) зазначив:

“Оцінюючи досягнення бренду EcoFlow в Україні за останні 2 роки, можна сміливо говорити про те, що ми створили цілу “електростанцію”, адже наші сумарні енергопотужності становлять понад 300 МВт. Це великий поштовх та мотивація для нас рости й надалі, забезпечуючи українців всіма можливими рішеннями, що полегшують життя та дозволяють постійно залишатися з електроенергією навіть у найскладніші часи. Незважаючи на різноманіття брендів, що пропонують енергетичні рішення, бренд “EcoFlow” став уособленням енергонезалежності, безсумнівно очолюючи ринок портативної енергетики”.

 

Захід продовжився презентацією абсолютних новинок бренду, що стали сенсацією у світі. Зокрема, експерти EcoFlow Ukraine представили:

  • серії портативних рішень EcoFlow RIVER 3 та EcoFlow DELTA 3; 
  • магнітних павербанків EcoFlow RAPID;
  • оновленої стаціонарної системи енергонезалежності EcoFlow PowerOcean Plus;
  • найпотужнішої портативної зарядної станції EcoFlow DELTA Pro 3.

   

Завершилася подія нагородженням партнерів EcoFlow у різноманітних номінаціях, за активну участь в інтеграції рішень бренду у вітчизняну енергетичну сферу та побут користувачів.

 

  • Інтернет-магазин і маркетплейсROZETKA—“Інтернет-революціонер: Найпотужніше просування бренду EcoFlow онлайн”.
  • Мережа магазинівCOMFY — “Лідер відповідальних рішень”.
  • Енергетична компаніяYASNO — “Енергонадійність року: Лідер у постачанні світла”.
  • Компанія «Нафтогаз України»— “Енергонадія країни: Лідер у постачанні енергетичних ресурсів”.
  • Компанія Tesvit — “Провідник у світі інтеграційних рішень”.
  • Національна мережа торгових центрів Епіцентр — “Інноваційний торговий простір”.
  • Мережа магазинів Фокстрот — “Інновація у кожному домі”.
  • Всеукраїнська мережа магазинів Цитрус — “Технології для кожного”.
  • Інтернет-магазин STORGOM — “Техніка в кожному ударі”.
  • Компанія Viatec — “Безпечне майбутнє разом”.

 

Три роки лідерства EcoFlow на українському ринку та широка партнерська мережа по всій країні свідчать про високу довіру споживачів, що ґрунтується на ефективності рішень, що забезпечують енергетичний комфорт українців у найсуворіших та непередбачуваних умовах.

 

Дякуємо Міжнародному виставковому центру за сприяння в організації заходу. Окрема вдячність компаніям-партнерам за плідну співпрацю, завдяки якій разом ми ведемо країну до енергетичної автономності попри усі виклики, а також гостям події за активну участь в обговореннях, що зробили EcoFlow Energy DAY 2024 особливим.

 

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами