DroneUA підписав Декларацію про саморегулювання у сфері ШІ

October 08, 2024
DroneUA підписав Декларацію про саморегулювання у сфері ШІ
   

Дев'ять провідних українських IT-компаній, серед яких DroneUA, зробили важливий крок у напрямку розвитку ШІ, підписавши Декларацію про саморегулювання у сфері штучного інтелекту в Україні. Це стало початком у підготовці майбутнього законодавства щодо ШІ, що відповідатиме міжнародним стандартам та забезпечуватиме захист прав громадян у цьому процесі.

Відтак підписантами Декларації стали: DroneUA, Grammarly, MacPaw, LetsData, WINSTARS.AI, Gametree.me, YouScan.io, EVE.calls та Valtech.

Протягом трьох місяців компанії разом створюватимуть правила використання штучного інтелекту, яких дотримуватимуться при розробці інноваційних продуктів. Це забезпечить формування принципів, що допоможуть бізнесам створювати технології безпечно для громадян. Також етичний підхід посилить довіру партнерів та інвесторів до продуктів вітчизняних компаній, а також сприятиме залученню нових інвестицій в країну. Напрацьовані стандарти будуть об‘єднані у єдиний документ — Добровільний кодекс поведінки, який стане наступним етапом у саморегулюванні ШІ в Україні. 

Як компанія, що спеціалізується на впровадженні безпілотних рішень та робототехніки, DroneUA активно використовує штучний інтелект для автоматизації процесів у різних галузях — від обробки даних до сільського господарства та енергетики. 

Сьогодні ШІ є не лише інструментом для оптимізації роботи, але й рушійною силою для формування нових ринків та можливостей. Використовуючи його потенціал, DroneUA не просто інтегрує новітні технології, а й формує майбутнє українського технологічного ринку, прокладаючи шлях до створення високотехнологічної екосистеми.

Підписання Декларації є важливим сигналом для українського ринку: вітчизняні технологічні бізнеси не лише готуються до впровадження майбутніх законодавчих вимог, але й беруть активну участь у формуванні етичних стандартів розробки ШІ-продуктів. Участь DroneUA у цьому процесі також підкреслює відповідальність компанії у процесі створення та використання новітніх технологій, що базуються на основах ШІ.

Принципи саморегулювання допоможуть компаніям знаходитися на одному рівні з іншими Європейськими країнами у використанні ШІ, а також створювати продукти з дотриманням прав людини, посилюючи власну конкурентоспроможність на міжнародному ринку.

Висловлюємо подяку ключовим візіонерам регулювання ШІ в Україні — Міністерству цифрової трансформації України, Центру демократії та верховенства права та Експертному комітету з розвитку штучного інтелекту при Мінцифрі за сприяння у формуванні надважливої ініціативи.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами