DroneUA провів навчання операторів дронів для Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ

August 29, 2023
DroneUA провів навчання операторів дронів для Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ
   

Компанія DroneUA провела навчання оператора дронів для викладачів ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ».

Нещодавно на базі навчального закладу була розроблена нова навчальна дисципліна “Диджиталізація аграрного виробництва”, одним із розділів якої є вивчення і застосування агродронів. Задля більшого заглиблення у тему та опанування практичних навичок керування агродронами, керівництво ВНЗ звернулося до DroneUA.

З 8 по 11 листопада, на території Міжнародного центру з точного землеробства AgriLab, четверо викладачів Глухівського агротехнічного фахового коледжу пройшли курс “Оператор дрона”, організованого DroneUA. Професійні пілоти компанії DroneUA провели теоретичні та практичні заняття з пілотування дронів. Раніше DroneUA вже неодноразово проводив навчальні курси з керування дронами. Серед охочих навчатися були не лише власники дронів, а й держструктури та вищі навчальні заклади. Здобути теоретичні знання мали змогу студенти НУБіП, де влітку 2022 року на одній із кафедр було створено Академію інновацій XAG. Цього разу ініціативу опанувати нову професію проявили викладачі. Перед початком викладання нової дисципліни вони вирішили спочатку самі опанувати нові навички та повністю розібратися у предметі, після чого ділитися здобутими знаннями з іншими.

   

Під час триденного інтенсивного навчання слухачі курсу ознайомилися з правилами щодо технічного обслуговування дрона-обприскувача перед початком внесення та після нього. У рамках курсу окрема увага приділялася підключенню агродрона до термінала локальної мережі (LNT) та її підключенню. LNT забезпечує стабільні канали зв’язку для повністю автономної роботи пристроїв. Сигнал пов’язує між собою пульти дистанційного керування, портативні базові станції RTK та сільськогосподарські дрони XAG. Це рішення, яке вам потрібно для стабільного, безпечного та високоточного польоту.

Слухачі курсу після теоретичних занять перейшли до практичних відпрацювань маніпуляцій на відкритій місцевості. Зокрема вони змогли самостійно виміряти контури ділянки поля для роботи та побудувати маршрут для виконання місії. Лише після детальної підготовки кожен із слухачів провів самостійний запуск агродрона та відпрацював внесення за різними методиками.

 

 

Після завершення курсу, здобувачі знань отримали відповідні сертифікати “Оператор агродрона”. Здобуті знання допоможуть викладачам правильно будувати програму викладання, ділитися отриманими практичними та теоретичними навичками та готувати висококваліфікованих спеціалістів.

“Ці три дні дали нам можливість не просто зазирнути до майбутнього аграрної галузі України, а й зробити там упевнені кроки, опановуючи новітні технології під керівництвом висококласних фахівців. Ми щиро вдячні співробітникам DronUA за те, що вони відгукнулися на наш запит і організували ці навчання. Дякуємо організаторам, які зробили все можливе та неможливе, щоб ми отримали якісні знання, які безсумнівно допоможуть покращити рівень підготовки майбутніх фахівців-аграріїв. Окрема подяка – хлопцям-пілотам дронів за вміння ділитися знаннями, терпіння та приязність” – ділиться враженнями Вячеслав Чалий, завідувач відділення агроінженерії ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ».

Підготовка висококваліфікованих спеціалістів – це найголовніша місія DroneUA на найближчі роки. Наша компанія вважає важливим напрямком корпоративної соціальної відповідальності тісну співпрацю з ВНЗ. Тісна співпраця з навчальними закладами для нас, як вітчизняного бізнесу та головного інтегратора інноваційних технологій в агро, свідчить про можливість мати доступ до всіх передових технологій та відкривати його іншим. Спільні довгострокові проєкти з закладами освіти не лише сприятимуть підготовці конкурентоспроможних спеціалістів для сільського господарства, а й дозволять закріпити кардинально інноваційні підходи в агробізнесі.

За роки практики ми здобули певний багаж досвіду, знань та навичок, якими тепер готові активно ділитися з іншими. Ми відкриті до нових спільних з навчальними закладами проєктів та пропозицій, й готові інтегрувати свій професійний досвід в агробізнес України, задля її розвитку та подальшого представлення на світовій арені інновацій.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами