DroneUA обговорив модернізацію навчальних програм на SEB-2024 в НУБіП

October 11, 2024
DroneUA обговорив модернізацію навчальних програм на SEB-2024 в НУБіП
   

У сучасних умовах глобалізації та швидкого розвитку технологій партнерство між бізнесом та навчальними закладами стає важливою складовою підготовки майбутніх фахівців, кваліфікація яких відповідатиме європейським стандартам освіти. Саме така співпраця забезпечує ефективну адаптацію освітніх програм до поточних потреб ринку, та відкриває нові можливості для студентів у розвитку практичних навичок, необхідних для роботи з новітніми технологіями. Ведучи активну діяльність з підготовки нових фахівців та долучаючись до реформування освітніх програм, DroneUA взяв участь у форумі «SEB-2024» — співпраця науки, освіти і бізнесу для перемоги та відбудови України, що проходив з 1 по 10 жовтня на базі провідного агроуніверситету НУБіП України.

 

У рамках багаторічної співпраці з НУБіП, DroneUA реалізують низку освітніх ініціатив. Зокрема, в університеті відкрито «Академію Інновацій XAG» – сучасну лабораторію безпілотних рішень, що допомагає готувати висококваліфікованих спеціалістів прецизійного землеробства, які володіють навичками роботи з передовими робототехнічними рішеннями для агробізнесу. Також в межах співпраці технічні фахівці DroneUA проводять навчальні лекції для студентів НУБіП на різних факультетах. Випускники та студенти університету проходять виробничу практику в компанії та переймають досвід у провідних спеціалістів ринку. А цьогоріч DroneUA та НУБіП розгорнули дослідницький полігон на базі навчального закладу, який дозволяє студентам практикувати набуті знання в польових умовах з використанням новітніх технологій. 

Відтак, DroneUA доєднався до «SEB-2024», деАнатолій Безолюк,керівник агронапрямку DroneUA, XAG Ukraine долучився до панельної дискусії “Значення співпраці науки, освіти і бізнесу для повоєнної відбудови України” де поділився досвідом застосування агродронів та реалізації навчального процесу у підготовці операторів БПЛА. Експерти обговорили роль бізнесу та освіти у процесі форматування навчальних програм, що відповідатимуть потребам бізнесу. Загалом до напрацювання спільної візії та розробки нових навчальних підходів в межах форуму долучилося близько 295 освітян, науковців, бізнесменів, серед яких: іноземні гості, виробничники, представники аграрного бізнесу, енергетики, лісівники, економісти, юристи, та землевпорядники. Понад 200 учасників доєдналися дистанційно, зокрема представники університетів Японії, Швеції, Данії, МАГАТЕ і Greenpeace.

Здійснюючи вагомий внесок у розвиток наявних та формування нових навчальних програм, компанія DroneUA займає лідерські позиції у підготовці фахівців по всій Україні, що опановують сучасні безпілотні технології у сільськогосподарській галузі, а також у сферах геодезії та топографії.

 

“Для подальшого розвитку новітніх технологій ми розуміємо необхідність тісної співпраці бізнесу, науки й освіти. Наразі в рамках освітньо-практичного проєкту DroneUA відкрив 13 кабінетів інновацій XAG в аграрних університетах України та допомагає з освітніми програмами навчання студентів. Це дозволить створити міцний бекграунд для підготовки дипломованих фахівців, що здатні працювати з найсучаснішими технологіями та є високозатребуваними навіть на міжнародному ринку праці. Також розуміючи гостру потребу у кваліфікованих кадрах, ми почали плідну співпрацю з Міністерством освіти і науки України, всебічно допомагаючи в освоєнні нової спеціальності за класифікатором професій 8990 "пілот дистанційно керованих безпілотних апаратів" в закладах професійної освіти. На сьогодні ми забезпечили необхідним обладнанням XAG 4 таких заклади МОН й продовжуємо тісну співпрацю надалі”, — зазначив Анатолій Безолюк,керівник агронапрямку DroneUA, XAG Ukraine.

 

З курсом на Євроінтеграцію, вітчизняні освітні програми вимушені адаптувати до європейських вимог. Зокрема, навчальні програми, що готують фахівців для аграрної сфери, повинні відповідати європейським стандартам, що дозволить забезпечити конкурентоспроможність випускників на міжнародному ринку. Цей процес вже запущено в Україні, тому відповідно до європейських стандартів, відбуватиметься підготовка спеціалістів зі знаннями та навичками у сфері точного землеробства, біотехнологій та екологічного виробництва.

 

Наразі європейські тренди у сільському господарстві спрямовані на стале виробництво, нітратну дерективу, що покликана зменшити долю пестицидів у сільськогосподарській продукції до 2030 року, а також відслідковуваність технології вирощування продукції. Саме тому навчальні програми в Україні вже зараз рухаються за заданим вектором.

Компанія DroneUA висловлює подяку організаторам форуму — Національному університету біоресурсів і природокористування України, а також всім учасникам заходу за якісні дискусії та спільні напрацювання, що сприятимуть модернізації освітніх програм, посиленню вітчизняного ринку праці, а відтак і майбутній відбудові країни.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами