DroneUA — серед перших резидентів Дія.City

September 09, 2023
DroneUA — серед перших резидентів Дія.City
   

DroneUA офіційно став одним з перших ста резидентів Дія.City разом з найбільшими IT-компаніями України та міжнародними стартапами.

Дія.City — це спеціальний правовий режим для компаній, що працюють у галузях інформаційних технологій та робототехніки. Запуск Дія.City відбувся 8 лютого.

Резидентство у Дія.City є абсолютно добровільним — перехід на особливий правовий статус відбувається виключно за бажання компаній через переваги, які він надає IT-бізнесу.

Як коментує Валерій Яковенко: «Це ставить нас в один ряд з розробниками програмних продуктів, спеціалістами, які створювали і продовжують будувати IT-галузь України. Ми, як компанія, яка формує своє майбутнє у напрямку робототехніки і робить максимум для того, щоб українське сільське господарство було якомога більш ефективним з використанням інноваційних технологій, отримали черговий підтвержуючий статус того, що ми зараз — на вістрі інновацій в Україні та світі. Статус резидента, який надається МінЦифрою, дає можливість швидше масштабуватися та залучати інвестиції в розвиток. Важливий плюс для бізнесу — спрощення системи оподаткування, звітності та адміністрування бізнес-процесів. Резидентство виводить нас на якісно новий за швидкістю рівень.»

Резидентство у Дія.City надає компаніям-резидентам:

  • спеціальні знижені податкові умови, що зафіксовані на 25 років;
  • гарантії захисту права на інтелектуальну власність;
  • механізми венчурного інвестування за принципами англійського права;
  • можливість оформлювати співробітників за альтернативними моделями найму, окрім ФОП та за КЗпП.

Подача заявки відбувається повністю у онлайн-режимі, без зайвих дозволів та ліцензій. Розгляд заявки займає до 10 робочих днів. Резидентом може стати компанія, що відповідає вимогам регулятора, зокрема, зареєстрована за українським законодавством та займається кваліфікованими видами діяльності.

«Існує багато компонентів у структурі резидентства Дія.City, що роблять її найбільш вигідною для інноваційних компаній у всьому світі. Багато колег, які слідкують за нашою активністю з сусідніх ринків, так само, як і ми, зацікавлені у тому, щоб стати резидентами Дія.City. Наявність податку на «виведений капітал» та можливість оформлення співробітників за різними форматами — це дуже вигідно. — коментує Валерій Яковенко. — Ті рішення, що зараз презентуються Міністерством цифрових трансформацій — це майбутнє світових економічних систем в принципі. Такі проєкти розмивають кордони між країнами і дають можливість підприємцю працювати — там, де йому зручно і де він бачить майбутнє свого бізнесу. Це чергове підтвердження, що можна працювати у Грузії, Азербайджані, Польщі або на території Австралії, але залишатися резидентом України і сплачувати податки в повному обсязі в нашій країні. Це приємна можливість для компаній, які бачать своє майбутнє у масштабуванні на регіон чи виходити на світовий рівень! …Для тих компаній, що прийняли рішення для себе рухатись “в білу”, виключно прозорим способом, вхід у Дія.City буде надзвичайно легким та простим. Я рекомендую становитися резидентами Дія.City усім компаніям, що працюють в сфері IT та робототехніки.»

Дія.City — це створення принципово нової системи взаємодії держави та бізнесу. Законодавчі зміни дозволять бізнесу спростити більшість юридичних процесів та зроблять їх максимально прозорими, а співробітникам — отримувати більш високі зарплати, працюючи абсолютно легально.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами