DroneUA - вихід на китайський ринок

October 02, 2023
DroneUA - вихід на китайський ринок
   

Багато хто уявляє собі співпрацю з Китаєм, як з найбільшим у світі виробничим майданчиком для створення будь-яких продуктів. Але Китай – це ще й один із найбільших у світі та найбільш перспективний ринок споживання. DroneUA виходить на ринок Китаю.

Історія

Компанія DroneUA була заснована в 2014 році і з моменту свого заснування завжди дотримувалася напряму використання безпілотних технологій у різних сегментах промисловості. Найбільших досягнень компанії вдалося досягти у напрямі сільського господарства, технології DroneUA застосовуються на території понад 3.5 млн. га посівних площ України. Компанія співпрацює як із найбільшими агрохолдингами країни, так і з невеликими фермерськими господарствами.

У структурі DroneUA відкрито інженерний підрозділ, центр напряму імпорту та дистрибуції, а також центри навчання та обробки даних.
З початку 2016 року технології DroneUA успішно експортуються і на закордонні ринки.

DroneUA стала переможцем всеукраїнського конкурсу та представлятиме індустрію Українських безпілотних технологій на Національному стенді України в рамках найбільшої імпортної виставки в Китаї, де фахівці компанії презентуватимуть технології з дистанційної обробки даних супутників та дронів.

Технології

У промисловому застосуванні дронів використовується одразу кілька компонентів, які дозволяють системно впроваджувати технології у бізнес-процеси підприємств. Безпілотні системи, комплекси сенсорів та промислових датчиків – лише частина компонентів, що використовуються у промисловості. Найбільш цінним та наукомістким блоком є обробка даних та інтерпретація результатів. До уваги беруться не лише дані дронів, а й дані класичної авіації та супутникових технологій.

Саме аналітична робота із застосування геопросторової інформації, створення нових алгоритмів обробки даних, пошук нових галузевих застосувань є ключовими напрямками роботи DroneUA.

Китай

Китай – світовий лідер у агровиробництві, орні землі Китаю становлять 1.4 мільйони квадратних кілометрів, що понад 10 % від загальної площі орних земель у світі. Сільськогосподарська галузь Китаю підтримує понад 20% світового населення. На відміну від України, де найбільшими виробниками продукції є агрохолдинги, у Китаї популярне ведення домашнього агровиробництва, при цьому середній розмір землі становить лише 0,65 гектара, а загальна кількість підприємств перевищує чисельність 200 млн одиниць.

У сільськогосподарському напрямі Китаю існує складність визначення потреби окремих регіонів у сільськогосподарській продукції, як і прогнозу агровиробництва.

Процеси дистанційної обробки інформації, що використовуються DroneUA, будуються на принципі відкритості даних. В основі лежить публічна геопросторова інформація, що отримується з супутників різних космічних програм. Завдання цифрових послуг DroneUA – вирішити проблему недостатньої інформованості та планування.

Напрями співробітництва у КНР

Агровиробництво: технології супутникового моніторингу та аналізу інформації, що використовуються DroneUA, дозволяють підвищити ефективність агровиробництва, формувати регулярну звітність щодо планованого врожаю та визначати потребу в коригуванні використання сільськогосподарських земель.

Дослідження ринків: аналітичні роботи DroneUA щодо класифікації посівних площ призначені для визначення потреб споживання окремих регіонів або країн в імпортній продукції, такої як посівний матеріал або засоби захисту рослин.

Надзвичайні ситуації: технології аналізу великих масивів даних затребувані у разі визначення шкоди, завданої природними катастрофами.

Створення спільних продуктів: у партнерстві з локальними виробниками електроніки DroneUA надають рішення щодо формування спільних продуктів, що поєднують високий рівень виробництва обладнання та аналітичну експертизу DroneUA.

Функція цифрових послуг DroneUA – вирішити проблему недостатньої інформованості та планування.

Проекти у роботі:

У серпні 2018 року було запущено роботи з класифікації посівних площ на території провінції Хебей

Технології : Використання нейромереж та супутникових зображень з високою роздільною здатністю, застосування процесів аналітики DroneUA для ранньої класифікації посівних культур.

Мета проекту – визначення обсягів виробництва сільськогосподарських культур для аналізу планованих обсягів споживання та логістики.

Термін реалізації: грудень 2018 року.


У вересні 2018 року запущено проект з аналізу рівня пошкоджень тайфуном Мангхут міст Гонконг та Шенжень

Технології:  Використання нейромереж та супутникових зображень з високою роздільною здатністю, застосування процесів аналітики DroneUA для оцінки змін ушкоджень конструкцій та рівня затоплень.

Мета проекту – визначення збитків, завданих природними явищами.

результати супутникового моніторингу Xianxian Цанчжоу, провінція Хебей, Китай

Партнерство

Основна мета виходу ринку Китаю – формування нових партнерських взаємин із локальними компаніями-виробниками, створення спільних високоінтелектуальних продуктів для подальшої дистрибуції у світі.

DroneUA вже є партнером китайської компанії SZ DJI Technology Co., Ltd., яка є одним із найперспективніших інноваційних підприємств Китаю, відомої у світі під брендом DJI. Продукція DroneUA, заснована на технологіях DJI, успішно використовується різними промисловими підприємствами в Україні, в країнах північної Європи, Молдові, Грузії та в Казахстані.

Drone.UA – провідний інтегратор безпілотних технологій на ринку України. Компанія веде свою діяльність у сферах, енергетики та нафтогазовій промисловості, а також у сферах геодезії та топографії. Основними напрямками роботи Drone.UA є розробка та впровадження галузевих рішень, заснованих на технології дронів, надання послуг з використанням БПЛА, а також обробка даних, що одержуються за допомогою безпілотників. Технології Drone.UA використовуються на понад 3.5 млн гектарів посівних площ України.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами