Дрони ліквідують пожежі разом з ДСНС

September 13, 2023
Дрони ліквідують пожежі разом з ДСНС
   

DroneUA взяла участь у навчаннях із запобігання та ліквідації наслідків лісових пожеж на території Микільського лісництва комунального підприємства “Дарницьке лісопаркове господарство”.

30 квітня відбулися спільні показові навчаннях по запобіганню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених лісовими пожежами в Дарницькому районі.

На заході були присутні представники ГУ ДСНС України у м. Києві, Київської міської державної адміністрації, Дарницької районної державної адміністрації, комунальних підприємств та об’єднань, медичної служби, Товариства Червоного Хреста України та Національної поліції України.

За тактичним задумом, на території лісового масиву була виявлена пожежа, що виникла в результаті розведення багаття в недозволеному місці.

DroneUA надала підтримку рятувальникам з неба, здійснюючи повітряну розвідку й транслюючи дані безпосередньо в командний штаб для прийняття оперативних рішень щодо гасіння пожежі та контролю повітряного простору.

У навчаннях були задіяні дві промислові безпілотні платформи – Matrice 300 RTK з тепловізійною камерою Zenmuse H20T і Mavic 2 Enterprise Advanced. Дрони не лише забезпечили збір візуальних і тепловізійних даних з місця пожежі для швидкого прийняття рішень, а й допомогли виявити точне місцезнаходження потерпілих у лісі.

Завдяки тому, що Matrice 300 RTK у комплексі із Zenmuse H20T зміг покрити велику ділянку площі, служби ДСНС безперебійно отримували дані у високій якості про напрямок та швидкість поширення пожежі. Більше того, дрон може збирати інформацію з відстані до 8 кілометрів, забезпечуючи стійкий моніторинг виникнення надзвичайних ситуацій і пошук людей у ділянках з підвищеною небезпекою.

Нова безпілотна промислова платформа Mavic 2 Enterprise Advanced вразила рятувальників своєю компактністю та оперативністю. Дрон безперервно передавав тепловізійні й візуальні дані в оперативний штаб і виявив осередок пожежі набагато швидше за оператора на вишці, цим самим значно прискоривши ліквідацію пожежі. А інтеграція Mavic 2 Enterprise Advanced з гучномовцем та прожектором допомогла рятувальникам передати необхідну інформацію потерпілим та знайти їх навіть в умовах обмеженою димом видимості.

Водночас моніторинг повітряного простору здійснювала станція Aeroscope від DroneUA, що дає змогу зчитувати дані з існуючої лінії зв’язку між безпілотником і пультом управління в радіусі 35-40 км для моніторингу й виявлення можливих порушень використання безпілотної техніки. У разі порушення периметра території, що охороняється, система дає правоохоронним і контролюючим органам всю необхідну інформацію для виконання оперативних дій.

Перевірка готовності щодо запобіганню та ліквідації надзвичайних ситуацій пройшла успішно. Злагодженість роботи служб швидкого реагування у комплексі з роботою дронів показали високу ефективність, у результаті чого пожежо було ліквідовано, а потерпілих знайдено і врятовано.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами