Силові відомства використовують підводні дрони в Україні.

September 28, 2023
Силові відомства використовують підводні дрони в Україні.
   

Найважливіші завдання, що виконуються – проведення пошукових операцій із дослідженням підводного дна, огляди підводних частин споруд та конструкції. Устаткування призначене для виконання підводних робіт, що вже використовується в роботі силових відомств.

Перші завдання, з якими зіткнулися фахівці DroneUA – ndash; пошуки тіл загиблих внаслідок нещасних випадків. Протягом 2019 року фахівцями DroneUA було виконано понад 20 занурень підводних дронів на території Київської та Кіровоградської областей для цих завдань.

У прісній воді найбільш ефективним використання дронів є в зимовий період під час проведення занурень під лід, а також протягом весняного та осіннього періоду. Видимість у прісній воді у літній період обмежена. У солоній воді можливість використовувати підводні дрони є цілий рік.

Дрони здатні занурюватися на глибину до 100 метрів і працювати протягом 2-х годин, передаючи інформацію оператору з можливістю трансляції всіх даних в оперативний штаб або центр контролю.

Підводні роботи дозволяють знизити ризики для персоналу, а також підвищити якість та швидкість виконуваних робіт.

Окрім робіт у сфері безпеки, підводні дрони від DroneUA можна застосовувати для перевірки стану підводних портових конструкцій, дослідження прибережних споруд, проведення інспекцій стану суден, моніторингу стану підводних комунікацій, аналізу стану дамб та водосховищ.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами