DroneUA в офісі Chemonics International: підсумки саміту SelectUSA 2024

June 27, 2024
DroneUA в офісі Chemonics International: підсумки саміту SelectUSA 2024
   

Протягом тижня, на масштабній інвестиційній події - SelectUSA Investment Summit 2024, що проходила у США, DroneUA активно презентував український технологічний бізнес, ділився та переймав закордонний досвід, налагоджував важливі бізнес-зв’язки та шукав шляхи для залучення міжнародних інвестицій. Тож 26 червня, в останній день події українська делегація зібралася в офісі Chemonics International, щоб підсумувати результати участі в саміті SelectUSA.

"Для нашої команди участь у SelectUSA стала абсолютним успіхом. Ми знайшли нові місця для розвитку бізнесу, здобули підтримку нашого посольства та отримали змогу взаємодії з різними штатами. Присутність Оксани Маркарової, Посла України в США на виставці та відвідування стенда у Пенсильванії, де розташована наша перша штаб-квартира в США, викликали значну увагу та визнання наших зусиль", - розповів Валерій Яковенко, CEО та керуючий партнер DroneUA.

Основна частина події пройшла у Вашингтоні, але ключові обговорення, що стосувалися можливостей та перспектив розвитку українського бізнесу відбувалися на паралельних заходах в рамках саміту. Українська делегація відвідала університети, технологічні кластери та різні спільноти, що зосереджені на залученні нових інвесторів. "Особливо корисним виявився захід з відновлюваної енергетики, організований штатами Нью-Джерсі, Делавер та Пенсильванія. Компанії, що зацікавлені в окремих індустріях, мають відвідувати такі заходи. Вони створюють можливість для побудови комунікації з людьми, яких немає на основному саміті", - зазначив Яковенко.

 

Загальна ідея зустрічі в Chemonics полягала у покращенні майбутніх програм підтримки України та її бізнесів з перспективою на кілька років вперед. Делегація обговорювала поточні та майбутні напрямки розвитку України, а також шляхи створення виняткової економіки, що приваблюватиме інвестиції та позиціонуватиме Україну як провідне місце для розвитку бізнесу. "Дуже важливо почути представників бізнесу, їхні запити та болі, зрозуміти в чому пріоритетно необхідна допомога. Наша делегація поділилася власним баченням та досвідом, а також провела якісну комунікацію з менеджментом Chemonics. Ця зустріч забезпечить створення порядку денного для реалізації у найближчий період", - поділився Валерій Яковенко.

Важливий аспект участі DroneUA у саміті полягав у представленні українського tech-бізнесу та навчанні із залучення інвестицій. "Ці знання слід передати не тільки українським підприємцям, а й місцевим урядовцям. Вони мають навчитися залучати інвестиції в Україну. Українські посадовці можуть багато чого взяти для себе з досвіду SelectUSA", - акцентував CEО та керуючий партнер DroneUA.

Опираючись на досвід із залучення інвестицій урядами окремих штатів в США, Валерій Яковенко відзначає великий вплив духу здорової конкуренції між губернаторами, що спонукає до прояву креативності у пошуку додатково фінансування: "Українські голови областей, мери та інші високопосадовці могли б значно виграти, впроваджуючи подібні стратегії в Україні. Для успішного відновлення України потрібне значне фінансування, яке багато в чому залежатиме від того, наскільки добре регіони зможуть самостійно залучати інвестиції”.

 

Не менш важливою для України є і валідація вітчизняних продуктів та послуг з боку американських навчальних закладів: "На заході майже кожен штат і стенд включав представників від своїх університетів. Це чудова нагода для таких компаній як наша, адже незалежно від того, наскільки успішними ми є в Україні чи Європі, наші продукти чи послуги повинні бути підтверджені американськими університетами, щоб отримати визнання на ринку США. Саме тому наш перший контакт часто відбувається з людьми з університетської спільноти", - поділився Яковенко.

Один із напрямів діяльності DroneUA - послуги для агрогалузі за допомогою дронів-обприскувачів, що покривають близько 3 млн га, що перевершує сумарні зусилля всіх європейських країн. Одна із ключових причин стрімкого росту агродронового бізнесу України - дерегуляція. Гравці ринку, асоціації та зацікавлені сторони самостійно встановили стандарти та забезпечили зростання з мінімальним втручанням уряду. Однак ринок сільськогосподарської робототехніки в США ще молодий, тому для місцевих фермерів важливе наочне представлення локальної ефективності технології. Саме тому співпраця з американськими університетами є важливою. Досвід DroneUA яскраво підкреслює, що академічні кола є ключовими зацікавленими сторонами у підтвердженні нових методів і технологій у всіх секторах.

 

"Озираючись, я можу з впевненістю сказати, що наш досвід участі у саміті був успішним. Вже зараз ми розуміємо, що будемо брати участь у SelectUSA і майбутньому, адже досягти розуміння місцевої економіки, потреб та партнерств можна лише через безпосереднє спілкування з людьми. Саміт відкрив перед нами нові можливості з побудови міжнародних партнерств, що безперечно стане важливим кроком до економічного зростання України ", - підсумував Валерій Яковенко.

Участь DroneUA у саміті була організована за підтримки Програми конкурентоспроможної економіки USAID, Міністерства торгівлі США, Управління міжнародної торгівлі та Посольства США в Україні. Також DroneUA висловлює подяку команді Chemonics за багаторічну підтримку українських ініціатив: малого та середнього бізнесу, IT-спільноти України та підприємців.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами