DroneUA на події Discover the Mid-Atlantic Clean Hydrogen Ecosystem: обговорення перспектив водневої енергетики в Україні

June 21, 2024
DroneUA на події Discover the Mid-Atlantic Clean Hydrogen Ecosystem: обговорення перспектив водневої енергетики в Україні
   

Світ знаходиться у пошуку альтернативних джерел енергетики, що здатні зменшити залежність від викопного палива та країн, що концентрують левову частку ресурсів на своїх територіях. Настав час знаходити нові способи енергозабезпечення населення, бізнесу та промисловості, які зможуть підтримувати баланс корисності й безпечності, особливо фокусуючись на енергетичній свободі. Створення та розширення екосистем рішень для альтернативного енергозабезпечення - повсякденна діяльність DroneUA. Знаходячись у щоденному пошуку нових рішень для зміцнення енергонезалежності України, DroneUA долучилася до заходу присвяченому водневій енергетиці - Discover the Mid-Atlantic Clean Hydrogen Ecosystem, що відбувся 20-21 червня 2024 року у США.

Подія стала експертною платформою для створення та посилення колаборацій між державними структурами, університетами та представниками великого і малого бізнесу у сфері енергетичної безпеки. СЕО та керуючий партнер компанії DroneUA Валерій

Яковенко поділився актуальним досвідом України з впровадження альтернативних джерел енергетики у всі сфери життя українців.

 

“Майбутнє енергетики – у стабільності, сталості та новітніх технологіях, які вперше бачить світ. Сьогодні ми були присутні на заходах, присвячених водневій енергетиці, і не лише як додатку до природного газу, а і як самостійного енергоносія. Рівень співпраці та взаємне прагнення представників різних галузей до обміну досвідом і технологіями, а також гнучкість у сфері, що лише створюється - вражає. Беззаперечно це шлях до створення нових продуктів, масштабування бізнесів та новітніх систем електрогенерації”, - акцентував Валерій Яковенко.

Науковці сходяться на думці, що саме водень є найпоширенішим хімічним елементом, який може стати не тільки якісно кращою альтернативою звичним джерелам палива, але й значно зменшити вуглецевий слід, що є однією із нагальних глобальних проблем людства. Тож застосування водневої енергетики стає ключем до стабільної енергетичної ситуації не тільки в Україні, але й і у всьому світі.

 

“Напрямки новітньої водневої енергетики можуть бути корисними для України з погляду децентралізації енергогенерації, побудови smart-систем нового покоління та акценту на технологіях майбутнього. Це важливо, коли ми говоримо про відбудову чи перебудову української енергетичної системи. З усіх можливих зустрічей в рамках заходу, найбільш вражаючі - з представниками офісу економічного розвитку Tri-State (Пенсильванія, Нью-Джерсі, Делавер), різних організацій та асоціацій. Особливо надихаючі - з усталеними бізнесами, які досягли значних масштабів за свою більш ніж 10-річну історію. Вони почали з малого – декількох людей, котрі вірили в технології, а вже сьогодні можуть похизуватися державними контрактами та підтримкою на рівні оборонних ініціатив і сталого розвитку”, - підсумував керуючий партнер DroneUA.

Сьогодні DroneUA продовжує шукати й досліджувати нові технології для генерації та збереження електроенергії, а також покращення рівня енергетичної безпеки України. Поточні зустрічі, укладені партнерства, побудова та реалізація планів, що включають дослідження технологій водневої електроенергії як можливого нового напряму для зміцнення української енергетичної екосистеми - один з важливих напрямків щоденної діяльності компанії.

 

DroneUA висловлює подяку представникам торгових палат штату Пенсильванія, The Chamber of Commerce for Greater Philadelphia, представникам офісів економічного розвитку Нью-Джерсі та Делавер, особливо University of Delaware’s Science, Technology and Advanced Research Campus (STAR Campus), а також представникам компанії DuPont за неоціненний досвід та спільні експертні обговорення.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами