Команда DroneUA долучилася до офіційного візиту Голови USAID

September 08, 2023
Команда DroneUA долучилася до офіційного візиту Голови USAID
   

Група компаній DroneUA, як партнер Програми USAID, взяла участь в офіційній програмі візиту Саманти Пауер, Адміністраторки Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). В рамках зустрічі чиновниці з українськими агровиробниками, команда DroneUA презентувала результати спільного Проєкту «Надання послуг українськими агровиробниками з використання роботизованих та безпілотних технологій», який забезпечив надання спеціалізованої допомоги 92 фермерам в непростих умовах агросезону 2022.

Подія відбулася 6 жовтня, у Міжнародному центрі з точного землеробства AgriLab. Для DroneUA офіційна зустріч із Головою USAID стала вагомим моментом в історії міжнародної співрпраці та внеску в забезпечення світової продовольчої безпеки. З червня протягом всього агросезону в рамках спільного Проєкту група компаній DroneUA допомагала агровиробникам з різних куточків України вчасно проводити захист своїх посівів та насаджень, завдяки використанню дронів-обприскувачів. Це забезпечило значний економічний ефект для фермерів як шляхом економії, так і завдяки продукуванню додаткового врожаю.

Загалом за підтримки USAID безкоштовно послуги із внесення ЗЗР дронами отримали 92 мікро, малих та середніх агровиробники в 15 регіонах України. Під час сезону було проведено понад 100 внесень пестицидів агродронами не лише на основні сільськогосподарські культури, а й на насадження садових та ягідних підприємств. За попередніми оцінками економічний ефект від використання агродронів одним із учасників проєкту із земельним банком в 50 га становить близько 3,5 тис. дол. Якщо ж масштабувати ці показники на 1 млн. га оброблених дронами-обприскувачами, то додатковий економічний ефект на рівні країни досягне 65,5 млн. дол.

«Зустрічаючись з українськими фермерами, я побачила ключовий напрямок роботи USAID, який полягав у забезпеченні доступу до інновації, що допомагають їм продовжувати годувати світ. Ці дрони дозволяють фермерам дистанційно захищати та удобрювати посіви та уникати потенційних наземних мін. При цьому збільшувати врожай, одночасно зменшуючи споживання палива та води» – зазначила в своєму твіті Саманта Пауер, Голова USAID.

Чиновниця запевнила, що США продовжить активно підтримувати українських агровиробників, фінансуючи спеціалізовані проєкти та надаючи можливість агровиробникам отримувати доступ до інноваційних технологій. Саманта Пауер також наголосила на важливості сильних партнерств, забезпечення експортного коридору для зерна, а також створенні всіх умов для безпечного зберігання врожаю, отриманого цього сезону.

Нагадаємо, що Проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами