DroneUA, BTU та SPRAYTEC вивели формулу додаткового прибутку ріпаку в розмірі 5817 грн/га. Підсумки онлайн-вебінару DroneUA

May 16, 2024
DroneUA, BTU та SPRAYTEC вивели формулу додаткового прибутку ріпаку в розмірі 5817 грн/га. Підсумки онлайн-вебінару DroneUA
   

Відкрита бесіда з DroneUA на тему: “Прибутковий ріпак з агродронами. Калькуляція “не втрат” у 2024 році” відбулася 15 травня й зібрала близько 100 учасників професійної агроспільноти.

Співзасновник і керуючий партнер DroneUA Валерій Яковенко разом із експертами, представниками технологічних компаній визначив, як із застосуванням агродронів і клею отримати 5817 грн додаткового прибутку на кожному гектарі?

 

Одна з найбільш вагомих переваг застосування агродронів - відсутність технологічних колій, що дає змогу зібрати до 5% додаткового врожаю, що в масштабах країни перевищує 200 тис. т. Окрім обробки по цвітінню, застосування агродронів вкрай необхідне під час повного дозрівання ріпаку, коли втрата врожаю через висипання насіння може сягати 50%. Єдиний вихід - проведення десикації. Ця операція дозволяє уникнути:

  • нерівномірного дозрівання посівів;
  • розвитку хворіб;
  • великої засміченості бур’янами завдяки висушуванню.

Через ризик значних втрат від роботи традиційних обприскувачів, десикацію краще виконувати за допомогою агродронів. Відсутність фізичного контакту із культурою унеможливлює втрати від витоптування і осипання. Анатолій Безолюк, керівник агронапрямку DroneUA, XAG Ukraine навів дієву економіко-математичну модель застосування агродронів у вирощуванні ріпаку з максимально прикладними розрахунками.

 

Павло Андрусик, комерційний директор ТОВ “Спрейтек Україна” розкрив принцип дії та технологію застосування ад’ювантів, що підсилюють ефект ультрамалооб’ємного обприскування агродронами та сукупно зменшують собівартість вирощеної продукції.

За дослідженнями компанії “Спрейтек Україна”, економія води під час десикації становила 150 л/га. Ад’ювант підвищує ефективність дії робочого розчину та дозволяє зменшити норму виливу на 25-50%. Окрім того надає ряд переваг: крапля стає важчою та в’язкішою, мінімізується знесення робочого розчину, підвищується ефективність дії препарату та площа покриття.

 

Вікторія Кузьмич, керівник експертного відділу BTU, розповіла, як зберегти ріпак від розтріскування, зокрема, поділилася досвідом і особливостями внесення біоклею агродронами.

Внесення біоклею на посівах ріпаку з агродронів це:

- до 15% зменшення витоптування та оббивання;

- до 50% збереження врожаю від висипання насіння;

- до 90% зменшення об’єму робочого розчину без втрат ефективності.

 

Як із застосуванням агродронів і клею отримати додатковий прибуток у розмірі 5817 грн/га?

Заповніть форму для отримання презентацій, запису онлайн-вебінару та інфографіки з дослідженням.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами