Перше випробування Zenmuse P1 у видобувній промисловості

September 13, 2023
Перше випробування Zenmuse P1 у видобувній промисловості
   

Команда DroneUA провела масштабне тестування камери Zenmuse P1 для сфери видобувної промисловості.

Р1 у комплексі з дроном Matrice 300 випробували на одному з підприємств Юнігран – провідної національної гірничодобувної компанії з виробництва та реалізації гранітної продукції, будівельних матеріалів та вибухових речовин.

У рамках тестування пілоти DroneUA просканували 133 га території Малинського каменедробильного заводу, відтворивши фотографічний план місцевості на точній геодезичній основі.

Використання Matrice 300 у комплексі із Zenmuse P1 дозволило промоніторити важкодоступні місця на промисловому об’єкті, порахувати кількість готової продукції на складах та визначити об’єми гірничої маси видобутку. Також було досліджено стан робочих місць і транспорту та проінспектовано вантажі, які перевозяться залізницею. Наприкінці тестування Р1 відзняла процес масового вибуху.

У результаті, фахівці DroneUA провели аналіз отриманих візуальних даних. А саме: побудова щільної хмари точок, моделі поверхні, карти висот та ортофотоплан. Використання цих даних у поєднанні сучасним програмним забезпеченням дозволяє враховувати незначні перепади або зміни форми насипів у порівнянні з класичними методами.

“З розвитком нових технологій кожна компанія, яка прагне відповідати прогресивним викликам сучасності, проходить шлях поступової діджиталізації власної діяльності. Бо саме завдяки цифровій трансформації передові фірми вносять кардинальні зміни в бізнес-процеси підприємств, їх управління, зовнішні комунікації та внутрішній маркетинг, зокрема у формування корпоративної культури, мотивацію і розвиток персоналу, постійну оптимізацію процесів” – зазначають у Юнігран.

Zenmuse P1 – найпотужніша камера для дронів, призначена для отримання геопросторових даних. Завдяки системі TimeSync 2.0 вона отримує дані з сантиметровою точністю й визначає координату центру фотографування в реальному часі. У комплексі з Matrice 300 RTK P1 може безперервно працювати до 55 хвилин і за один світловий день покрити територію площею 7,5 км2.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами